Referenties van leerlingen

 • Op je eigen tempo met de juiste begeleiding

  Op je eigen tempo met de juiste begeleiding

  Na jarenlang piano les gehad te hebben en stoffig uit een boek allerlei liedjes te hebben geleerd, wilde ik spelen wat ik altijd had willen spelen; gitaar! Op een oude Ibanes van m’n vader begon ik te proberen wat standaard blues akkoorden te spelen. Met AC/DC als mijn persoonlijke gitaargoden probeerde ik wat nummers mee te spelen. Eindelijk had ik mijn draai gevonden betreft instrument spelen, totdat ik na 5 jaar vast liep. Youtube filmpjes, gitaar cursus CD’s of tablature sites, niets kon me verder helpen omdat ik niet wist waar ik aan moest werken. Ik had iemand nodig die kon zien waar ik op vast liep.

  Marc (docent) kon al snel wat er mis ging en gaf mij de nodige tips en instructies om mijn vaardigheden te verbeteren. Wat mij snel verbaasde was, ik hield mijn plectrum al die jaren al verkeerd!
  Nu meer dan een half jaar les te hebben gehad ben ik zeer gemotiveerd en zie ik ook resultaat. Mijn aanslag en vingerzettingen, samenspel en met namen het improviseren zijn sterk verbeterd. Dit zijn dingen waar ik persoonlijk aan wilde werken voordat ik begon met les nemen. Marc luistert goed naar wat je wil bereiken en geeft je daarvoor de juiste middelen, tijd en ruimte om dit te verwezenlijken.

  Tijdens de lessen heerst er een ontspannen sfeer en geen gebrek aan humor. Er is een goede afwisseling tussen serieus spelen, stukjes muziek/oefen theorie en ontspannen samen spelen. Door samen te spelen met een andere leerlingen leer je van elkaar en is het ook leuk om samen muziek te maken. Dit miste ik erg toen ik nog piano speelde.

  Voor iemand die nog nooit een gitaar heeft vastgehouden of iemand die net als mij al jaren oefent maar niet verder komt; bel Marc, vandaag nog! Heb je geen motivatie meer maar wil je wel spelen, dan weet Marc je wel in de goede richting te zetten. Spelen met plezier en graag muziek wil maken, niet omdat het moet. Ongedwongen en op je eigen tempo met de juiste begeleiding.

  Stef van Putten

 • Het is altijd reuze gezellig!

  Al iets meer dan een jaar volg ik lessen bij Marc. De lessen zitten vaak bomvol, het meest leerzame zijn vaak de kleine dingen. Zoals dat ik iets net even anders moet vast pakken of aanslaan. Zo voorkom ik slechte gewoontes en daar is Marc streng in!
  En wat ook erg belangrijk is, het is altijd reuze gezellig!

  Tim Eleveld

 • In week drie kon ik al iets produceren wat op begeleiding en zang leek!

  Na jarenlang dromen was het er eindelijk van gekomen om gitaarles te nemen met als doel: mezelf kunnen begeleiden op de gitaar. En jawel, in week drie kon ik al iets produceren wat op begeleiding en zang leek! Marc (docent) is enthousiast en motiveert om telkens weer wat bij te leren. De lessen zijn divers, en hij past zich aan jou aan. Maar niet helemaal, oefenen wordt wel van je verwacht!

  Annemieke Hartendorp

 • Niks is te lastig om te spelen, zolang als jij de wil hebt en je de ondersteuning krijgt!

  Ik ben begonnen met gitaarles bij de Haarlemse Gitaarschool, omdat ik graag gitaar wilde leren spelen.Marc (docent) is een hele goede leraar, weet je te motiveren en benadert je op een rustige en positieve manier. Hij

  analyseert, geeft advies een geeft feedback op de dingen die je wilt kunnen spelen of op je oefen materiaal. Of je nou, jazz wilt spelen of juist heavy metal, je kan het allemaal leren!

  Mark Kaandorp

 • Ik zit hier nu al langer dan een jaar!

  Ik zit hier nu al langer dan een jaar!

  Toen ik had besloten om gitaarlessen te volgen, kwam ik eerst uit bij een muziekschool. Dat viel erg tegen, omdat ik niet de dingen die ik wilde leren leerde. Ik kwam uiteindelijk bij Marc (docent) terecht, en zit hier nu al langer dan een jaar! Het bevalt mij nog steeds, omdat ik hier kan zeggen wat ik wil leren, en vrijwel meteen gaan wij hiermee aan de slag. Hij weet op elke vraag wel een antwoord en heeft veel online materiaal, wat erg handig is! Zowel akoestisch als elektrisch.

  Danielle Bruinhof

 • Er zijn af en toe leuke extraatjes zoals masterclasses en optredens.

  De lessen bevallen mij erg goed. Ze zijn leuk, afwisselend en leerzaam. Weet ik ‘t hoeveel keer beter dan bij mijn vorge docent. Ze hebben mij echt vooruit geholpen en ik kan en weet nu echt veel meer. Het is ook allemaal erg interessant.
  Ik leer hier tenminste ook wat ik wil leren. En er zijn af en toe leuke extraatjes zoals masterclasses.

  De lessen zijn gewoon leuk en helpen echt heel goed!

  Thirza Boshuizen

 • Gelukkig hoef je geen noten te kunnen lezen.

  Bijna een jaar lang heb ik les van Marc. Voorheen had ik al eens les gehad bij een andere docent maar dit was voor mij een zeer slechte ervaring. Bij Marc was dit compleet anders: problemen waar ik tegen aanliep daar werd gewoon een oplossing voor gevonden. Vooral de stand van mijn linkerhand gaf nogal wat problemen om wat langer te

  kunnen spelen zonder kramp in mijn handen. Maar toch ging ik met hele kleine stapjes vooruit en ging ik elke week met zeer goede aanwijzingen naar huis. Begeleidingsmuziek en/of bladmuziek stond dan al op mijn mail thuis. Gelukkig hoef je bij Marc geen noten te kunnen lezen om te kunnen leren spelen.

  Marjolein Kooiman

 • Ik vind een belangrijke kwaliteit van Marc dat hij een goede analyse kan maken van een probleem en aan kan geven wat je eraan kan doen om het te verbeteren.

  Op een gegeven moment had ik problemen met het overpakken van akkoorden en strummen tegelijkertijd. Thuis kreeg ik het niet voor elkaar om dit te verbeteren. Tijdens de les heeft Marc (docent) me een paar minuten laten spelen en heeft daarna door de juiste vragen te stellen mij zelf het probleem laten analyseren. Vervolgens heeft hij mij tips gegeven over hoe ik dit probleem het best kan aanpakken.

  Robert van Unen

 • Ik raad iedereen jong en oud om les te nemen!

  Ik raad iedereen jong en oud aan om les te nemen.

  Ik ben in februari begonnen met gitaarles. In de afgelopen maanden heeft Marc mij niet alleen geleerd hoe ik akkoorden en liedjes moet spelen, maar door zijn enthousiamse heeft hij ervoor gezorgd ik helemaal verslaafd ben geraakt aan gitaarspelen.

  Marc is erg geduldig, (wat ik ook wel nodig heb) en geeft je erg goede tips om het gitaarspelen nog beter onder de knie te krijgen. Op elk probleem heeft Marc wel een oplossing. Ik heb onder andere erg veel moeite gehad met het overpakken van akkoorden. De oplossing was heel simpel: veel vingeroefeningen en heel langzaam spelen zodat je vingers weten waar ze naar toe moeten. En dat heeft echt super veel geholpen:-).

  Of je nou elektrisch of akoestische gitaar wilt gaan spelen, ik raad iedereen jong en oud les te nemen bij de Haarlemse gitaarschool. Dan weet je zeker dat je goed leert spelen.

  Joyce de Groot

 • Je leert niet uit een saai boek.

  Ik heb nu vier maanden les van Marc, en heb al veel geleerd en ik vind het super leuk. De lessen bevallen goed, als je zelf aangeeft wat je leuk vindt om te leren houdt hij daar rekening mee. De les is altijd heel gezellig, Marc kan goed uitleggen, is erg geduldig en geeft goede tips. Je leert niet uit een saai boek, maar hij leert je wat je zelf graag wil leren, en dat maakt de les nog leuker.

  Demi Swart

 • De lessen zijn duidelijk, leuk en effectief.

  De lessen zijn duidelijk, leuk en effectief.

  Marc (docent) wilt je echt helpen en geeft je veel ondersteuning.
  Ik ben een veel betere gitarist geworden door lessen bij hem te volgen!

  Senwai Chung

 • Het is echt heel leuk.

  Vorig jaar ben ik begonnen met gitaarles omdat het mij wel cool leek om zelf te kunnen spelen. Ik ben samen met Bob bij Marc op les gegaan en het is echt heel leuk. Je leert al snel zelf een melodietje spelen, waardoor het leuker wordt om te oefenen. Dat vond ik in het begin nog wel een beetje lastig, maar dat gaat nu steeds beter.

  Dave Baarsma

 • Dè Gitaarschool

  Marc Scholtemeijer (docent) van de Haarlemse Gitaarschool geeft mij nu een half jaar les. Dat is nadat ik ruim 40 jaar een beetje aanklooide, een paar akkoorden speelde en het nooit echt iets werd met mijn gitaarspel. Toch nog een echte poging wagen, zo kwam ik op les. Voor Marc koos ik omdat hij niet alleen gek is van gitaarspelen, maar ook van lesgeven. In mijn gitaarspelen zit inmiddels weer vooruitgang en tegelijkertijd zie ook steeds dat Marc nieuwe lestechnieken leert en in de praktijk brengt. Marc is makkelijk en ongemakkelijk, relaxed in het omzetten van een les of in het zich aanpassen aan een lesschema dat mij past. Ongemakkelijk in wat hij vindt dat je echt moet leren. Hij verwacht inzet. Bijzonder vind ik dat het pad dat Marc voor mij heeft uitgestippeld verloopt via wensen die ik steeds inbreng. Je kunt je eigen liedje kiezen, of een uitstapje maken naar jazz of bluesakkoorden. Dan weer in de ‘fingerpicking’ duiken en of gaan voor het hanteren van het plectrum. Zo is er steeds een nieuwe uitdaging aan de hand van wat je zelf op dat moment uitkiest en houdt Marc de grote lijn in de gaten. Ondertussen bedenkt hij bijna iedere week wel weer iets nieuws voor zijn leerlingen. Een workshop, concert of samen muziek maken in de Melkweg onder leiding van een coryfee. Vond ik in het begin de naam Haarlemse Gitaarschool wel wat weids. Nu weet ik dat die naam klopt. Het is dè Gitaarschool.

  Jan Bodewes

 • Creatieve manier van lesgeven

  Voordat ik aan de cursus begon had ik nog nooit een snaar of een valse noot mogen aanslaan, Marc voelde dit goed aan en paste zijn lesmethode daarop aan. Al het begin is lastig zegt men, maar door de enthousiasme en de creatieve manier van lesgeven wordt de drempel om te starten en daarmee door te gaan wel een stuk leuker en makkelijker. Marc gebruikt moderne / hedendaagse technieken en niet de vaak taaie en stoffige kost. Daarnaast organiseert hij allerlei leuke events zoals jamsessies en clinics waaraan je kunt meedoen.

  Mark van Lunenburg